Design SuiteMuurcomponenten verbinden

Gereedschap

Gereedschappenset

Verbind Componenten

Architectuur

Met dit gereedschap kan je de geselecteerde componenten tussen twee rechte muursegmenten verbinden. Dit is eveneens mogelijk voor nieuwe componenten van reeds verbonden muursegmenten. Als je Verbind componenten selecteert, verschijnen volgende tekenmethodes in de Methodebalk.

Methode

Omschrijving

T-verbinding

Selecteer deze methode om de component van een eerste muursegment te verlengen of verkorten tot aan de component van een tweede muursegment.

L-verbinding

Selecteer deze methode om de dichtst bij elkaar liggende uiteinden van twee muurcomponenten te verbinden tot een hoek.

T-verbinding met kapjes

Selecteer deze methode om een T-verbinding met kapjes tussen de muurcomponenten te creëren.

Door middel van de methode T-verbinding met kapjes kan je een component verbinden met de rand van een muur in plaats van met een andere specifieke component.

Wanneer je het gereedschap Verbind muren gebruikt terwijl de Vectorworksvoorkeur Automatische muurverbinding is ingeschakeld, worden de componenten van de muren die je verbindt, automatisch mee verbonden. Hierbij dien je een hoofdcomponent te bepalen. (Zie Muren verbinden.)

Het gereedschap Verbind componenten is handig om na het verbinden van muren de verbinding van bepaalde componenten nog aan te passen, zelfs bij complexe muurverbindingen.

 

Kapjes voor muurverbindingen

Muurcomponenten verbergen

Muren verbinden

Automatisch muren verbinden

Muren creëren

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.